La Vie Meeting Center

Met veertig zalen het grootste meeting center van Utrecht, op drie keer vallen van Utrecht Centraal Station. Voor events tot 300 personen, allemaal in eigen beheer met restaurant, receptie, schoonmaak, sales en reserveringen.

La Vie congres spreker
Logo La Vie Utrecht
  • Sint Jacobsstraat 61, 3511 BP Utrecht
  • Hartje Utrecht om de hoek van het treinstation

  • Super-efficiënt meeting concept met 40 meeting rooms

  • Managementcontract voor zelfstandige exploitatie

  • 23% omzetgroei (2023 vs. 2022)

Bij La Vie draait het om efficiëntie en gastvrijheid. Met veertig zalen is het stroomlijnen van processen essentieel en kan niets aan het toeval over gelaten worden. Met veel contractklanten en -omzet is Onemeeting.com een integraal partner van onze exploitatie.

Door onze samenwerking met Onemeeting kan de focus naar het leveren van kwaliteit omdat we kunnen meeliften op de structuur en processen van een bedrijf die het klappen van de zweep kent.”
Stephan Gort, directeur La Vie Meeting Center Utrecht

onze uitdaging

Onemeeting is expert op het gebied van bijeenkomsten en heeft een schat aan kennis en ervaring. Dit heeft ons geholpen om op het gebied van HR (met bv. cultuurbeleid), administratie, analyses (o.b.v. benchmark data) en PMS (Onemeeting System) te acteren op een niveau wat we als zelfstandige locatie niet op eigen kracht hadden gekund. Ook is er de hulp en kennis op basis van 40 jaar ervaring en data wat helpt om een product aan te bieden dat aansluiting vindt bij de markt en met een groot landelijk bereik. Dat is juist de kennis die je gewoonlijk als individuele locatie mist.

De procesbegeleiding

De support en begeleiding van Onemeeting is professioneel en ongedwongen. Wanneer je ze nodig hebt zijn ze er en de telefoon wordt altijd opgenomen. Inhoudelijk bieden ze hulp en support maar je kan wel nog steeds je eigen identiteit ontwikkelen en koers bepalen.

We profiteren vooral van de bewezen processen en werkwijzen, bijvoorbeeld voor de perfecte ontvangst van gasten of het verder optimaliseren van ons yield beleid met de juiste prijzen. We hoeven nergens meer zelf het wiel uit te vinden en dat levert veel tijd (en dus geld) op.

Expertise Onemeeting.com

Sommige dingen zijn heel ingewikkeld als je er geen ervaring mee hebt. Onemeeting breng juist die ervaring in de meeting branche. Daardoor hoef je niet op nieuw het wiel uit te vinden maar kan je doorbouwen op de beschikbare kennis en ervaring. Faciliteiten, inrichting en werkprocessen zijn allemaal al over nagedacht.

De samenwerking

Onemeeting is een familiebedrijf en dat merk je. Normen en waarden staan hoog in het vaandel. No-nonsens, practice as you preach. Eerlijk en soms hard op de inhoud maar altijd vriendelijk op de persoon.

Kevin van Grondelle

Ik heb maar één missie: het rendabel maken van jouw meeting rooms

“Als ik ergens allergisch voor ben, is het ‘kan niet’. Het is absurd dat je niet online een meeting room kunt boeken. Locaties moeten zo hard werken voor boekingen, terwijl we tickets, hotelkamers, etc. al jaren online boeken. In de afgelopen jaren heb ik honderden locaties geholpen om hun marge te verhogen, variërend van nieuwbouwprojecten, tot multi-tenant vastgoed objecten, theaters, congreslocaties, opleidingscentra en meeting centers. Het is de hoogste tijd voor verandering, voor verbetering!”

Kevin van Grondelle, Chief Commercial Officer (CCO)