Atrium Meeting Centre Amsterdam

Het modernste meeting center van de Zuidas, met 15 meetingzalen, een Auditorium en glazen Foyer is het een eyecatcher eerste klas. Dat schept ook verwachtingen. Samenwerken is daarom essentieel!

Logo Atrium Meeting Centre Amsterdam
  • Strawinskylaan 3001, 1077 ZX Amsterdam
  • Onderdeel van een multi-tenant pand op de Zuidas

  • High-end Auditorium, Foyer & 15 meeting rooms

  • Partnership met cateraar (Compass Group NL)

  • 277% omzetgroei (2023 vs. 2019)

Eline van den Hoven (Sales Manager bij Compass Group) was voor Atrium Meeting Centre op zoek naar een partij die gespecialiseerd is in het vermarkten van Meeting Centers. Deze partij moest commerciële processen volledig uit handen nemen, zoals het aannemen van de boeking tot aan aftersales en facturatie. De wens was er om dit allemaal te laten plaatsvinden in hetzelfde systeem en sales en marketing expertise was ook een van de wensen om de locatie nog meer bereik te geven.

Ik zou Onemeeting.com zeker aanraden aan andere partijen, vooral als ze ruimtes met meeting capaciteit hebben, en niet zo goed weten hoe ze de commerciële processen hiervoor moeten aanvliegen.”

Eline van den Hoven, Compass Group NL

onze uitdaging

“Sinds 2015 zijn wij horecapartner bij Atrium Amsterdam voor zowel pandbewoners als externe gasten. In 2020 hebben de eigenaren de wensen aangescherpt, waaronder de wens zowel de horeca als het vergadercentrum bij één partner onder te brengen.

Daar ontstond onze uitdaging, want food & soft services zijn onze specialiteiten, maar het extern verkopen van een meeting centre is niet onze core business. Wij gingen daarom op zoek naar een partner die daarin wél haar core business heeft, die expert is in Meeting Management. Zo doen we allemaal waar we écht goed in zijn.

Voor Atrium zochten wij naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in meeting centers. Via een huidige Connected™ partner kwamen we bij Onemeeting.com uit. Na meerdere partijen te hebben gesproken, business cases te hebben ontvangen en intern te hebben overlegd kwamen we tot de conclusie dat geen enkele andere partij ons kon bieden waarnaar we op zoek waren, behalve Onemeeting.com. Er was simpelweg geen andere partij in de markt die dat zo kon.”

De procesbegeleiding

“Vanaf moment één hadden we heel goed contact. Onemeeting.com was direct heel persoonlijk, dacht mee en gaf vertrouwen door de gesprekken die wij hadden en de oplossingen die zij boden. Zij hielpen ons echt bij het vraagstuk “hoe pak je zoiets nou aan?”. In de presentatie voor onze opdrachtgever belden we Onemeeting.com in (tijdens Covid konden we niet anders) en konden zij uitstekend laten zien wat de toegevoegde waarde was; dat was voor ons heel belangrijk. Met name hun expertise in de sales, de marketing en het yield management van locaties is iets waar wij van onder de indruk waren en wat vertrouwen gaf. Juist adviezen zoals ‘de zaalprijzen zijn veel te hoog voor deze markt’ gaven het gevoel dat zij een succes konden maken van het Atrium.

Ze dachten goed met ons mee, gaven duidelijke uitleg over de business case en boden handvatten om onze gezamenlijke propositie ook naar hogerop te vertalen. Uiteindelijk hebben wij door ons partnership de wensen van onze klant kunnen vervullen en hebben we de opdracht gegund gekregen.

Om (potentiële) klanten het gevoel te geven van een dag bij Atrium Meeting Centre, hebben we deze video laten ontwikkelen. Een geweldig middel om deze high-end locatie meer exposure te geven.

Expertise Onemeeting.com

“Onemeeting.com heeft laten zien uitstekend te weten waarover zij het heeft en bood ons oplossingen die gestoeld waren op kennis en expertise. Zij konden ons inzicht geven in prijzen en bezetting voor de regio Amsterdam Zuid door middel van benchmarks op basis van hun intermediairsdata.

Onemeeting.com heeft een hybride verdienmodel waardoor meteen duidelijk was bij wie er welke verantwoordelijkheid lag. Een deel vaste fee dekt de basis zoals het Property Management Systeem dat zij leveren, maar de variabele fee is op basis van de gerealiseerde omzet. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en groei je dus samen.

We vonden het daarnaast ook heel prettig dat we direct bij de eerste offerte een omzetprognose ontvingen die wij konden gebruiken in onze forecasts. Zo waren wij in staat ook bij onze opdrachtgever heldere verwachtingen te scheppen.

De Samenwerking

“Wij ervaren de samenwerking heel positief! In de eerste maanden merkten we dat processen en werkwijzen nog op elkaar afgestemd moesten worden, zoals de maandelijkse rapportages. Gelukkig hadden we dat na het eerste kwartaal allemaal op de rit.

De samenwerking zoals deze er nu is heeft ervoor gezorgd dat wij onze opdrachtgever kunnen blijven bedienen. Bovendien komt iedereen zo nog beter uit de verf. Naar mijn inzien is dit echt een win-win-win situatie!

Ik zou Onemeeting.com zeker aanraden aan andere partijen, vooral als ze in het bezit zijn van ruimtes met meeting capaciteit, en niet zo goed weten hoe ze de commerciële processen hiervoor moeten aanvliegen.”

Kevin van Grondelle

Ik heb maar één missie: het rendabel maken van jouw meeting rooms

“Als ik ergens allergisch voor ben, is het ‘kan niet’. Het is absurd dat je niet online een meeting room kunt boeken. Locaties moeten zo hard werken voor boekingen, terwijl we tickets, hotelkamers, etc. al jaren online boeken. In de afgelopen jaren heb ik honderden locaties geholpen om hun marge te verhogen, variërend van nieuwbouwprojecten, tot multi-tenant vastgoed objecten, theaters, congreslocaties, opleidingscentra en meeting centers. Het is de hoogste tijd voor verandering, voor verbetering!”

Kevin van Grondelle, CCO